tiistai 16. kesäkuuta 2015

Kesän kuulumisia

Kesä on kulkenut mukavasti ja on ollut ihanaa kun jää sosiaaliseenkin elämään enemmän aikaa! Peruskoulu on päätetty keskiarvoin 9.1 ja pääsin Tikkurilan lukioon. Talviturkkikin on heitetty, vaikkakin säät eivät ole olleet parhaat mahdolliset. 

Alkukesästä lähdimme Finnderbyyn Ypäjälle kisoihin. Kisat eivät menneet ollenkaan hyvin ja menimme ns korjaamaan virheet laaksolle saman viikon lauantaina. Menin vain 90 cm ja 100cm hakeakseni hyvät radat. Siellä onnistui ja olin tyytyväinen. Ensimmäisessä luokassa 4vp ja toisessa 0-0 vp. 

                           

         


       


Seuraavana päivän Verute oli kuitenkin erittäin outo. Rania meni ilman satulaa kevyesti ja Verpin takapää oli todella jäykän näköinen. Ratsastuksen lopussa Verute alkoi jo melkein näyttää omalta itseltään. Ajattelin, että se oli vain jäykkä rankan kisaviikonlopun takia.

Maanantaina Verute oli jo epäpuhdas. Se oli ihan hirveää, koska se alkoi näyttämään jo todella kivuliaalta. Veikattiin, että tämä oli tapahtunut laitumella, vaikkei Verutella ole yleensä tapana riehua siellä (Verppi laiduntaa yksin). Hoidettiin jalkoja ja ei enää lähdetty taluttamaan. Varattiin lähin mahdollinen aika Hyvinkään hevossairaalaan, mikä oli torstai. 

      
       

Tiistaina Verppi alkoi jo näyttää paremmalta, mutta kuitenkin epäpuhtaalta. Laitettiin kylmäyssuojat jalkaan. Keskiviikkona oli jo melkonormaalia. Ei turvotusta, eikä aristusta mistään.

Torstaina lähdettiin klinikalle. En olisi halunnut lähteä sinne, koska Verute näytti jo hyvältä. Oli kuitenkin liian myöhäistä perua aika. Eläinlääkäri tutki jalat, pyysi minua taluttamaan ja siinä juoksemaan ja lopuksi vielä ihan juoksuttamaan. Eläinlääkäri sanoi, että jänteissä ei ole mitään, mikä oli suuri huokaus. Muutenkaan jaloissa ei ollut mitään ja sanoi että voi semmoisen päivän parin päästä jo ratsastaa normaalisti. Oli ihan hyvä käydä kuitenkin klinikalla, niin ei tarvitse elää tietämättömyydessä, joka on kamalinta. 

        

Olen jo melkein viikon ratsastanut Verppiä ihan kunnolla ja menemmekin tämän viikon sunnuntaina Hewin juhannuskisoihin Tuomarinkylään. :)